Welke kleur staat u het best?

Iedereen heeft een kleur die hem of haar erg goed staat. Maar komt dit overeen met uw persoonlijkheid? In onderzoek naar seizoenstypen wordt gekeken naar twee factoren die van invloed zijn op welke kleurencombinatie u het beste staat. Er zijn vier kleurcombinaties mogelijk, gekoppeld aan de vier seizoenen. Na het lezen van deze blog weet u of uw favoriete kleur matcht met uw karakter.

Bepalen van uw kleurtype
Kleur en contrast zijn factoren die bepalen welke kleur u goed staat.
Bij een kleurtype wordt er op basis van de ondertoon van uw huid een onderscheid gemaakt tussen koele en warme kleurtypes. De ondertoon van de huid is genetisch bepaald en blijft heel uw leven hetzelfde. De hoeveelheid zonlicht heeft hier geen invloed op. De ondertoon van de huid wordt door drie soorten pigment bepaald. Het eerste soort pigment is melanine. Melanine is verantwoordelijk voor het bruine pigment van de huidskleur. Het tweede soort pigment is hemoglobine. Hemoglobine is verantwoordelijk voor de rode component in de huid. Als laatste is er caroteen, dat verantwoordelijk is voor het geelgehalte.


Personen met een blauwachtige ondertoon in hun huid, zijn koele kleurtypes. Personen met een gelige ondertoon in hun huid, zijn warme kleurtypes.

Ondertoon
Indien u een koel kleurtype bent, kunt u een winter- of zomertype zijn. Het voornaamste verschil tussen deze types is dat wintertypes een donkere uitstraling hebben, terwijl zomertypes een lichte uitstraling hebben.
Warme kleurtypes kunnen worden onderverdeeld in herfst- of lentetypes. Het verschil hierin is dat herfsttypes een gemengde uitstraling hebben en lentetypes een frisse uitstraling.

Kleurpalet

Contrasttype
Bij het contrasttype wordt er gekeken naar de natuurlijke kleur van uw haren en ogen. Er wordt hierin een onderscheid gemaakt tussen harde en zachte contrasttypes.
Harde contrasttypes zijn winter- of herfsttypes. Zachte contrasttypes zijn zomer- of lentetypes.

Seizoenstypen

Wintertype
Personen met een koele huidskleur met een rozige ondertoon. De ondertoon is licht in verhouding met de donkerbruine of zwarte haarkleur in combinatie met blauwe, grijze, bruine of zwarte ogen. U heeft een wat donkerdere uitstraling. Donkerblauw of -groen zal u mooi staan.

Lentetype
Personen met een warme huidskleur in combinatie met goudblond of lichtrossig haar. Lentetypes hebben vaak blauwe, lichtgroene of lichtbruine ogen met lichte wenkbrauwen. Warme, frisse kleuren staan mooi bij het lentetype. Eigen Wijs heeft een mooie roze rok in het assortiment, die perfect geschikt is voor het lentetype.

Zomertype
Personen met een lichte huidskleur in combinatie met asblond of asbruin haar. De wenkbrauwen van een zomertype zijn duidelijk aanwezig. Oogkleur van een zomertype is grijs, blauwgrijs of lichtbruin. Iemand die een zomertype is, past bij frisse kleuren. Lichte, felle kleuren zullen u mooi staan. Eigen Wijs heeft veel kleding in lichte kleuren in zijn assortiment, zoals mint.

Herfsttype
Personen met een warme huidskleur in combinatie met donkerbruin, -blond, koperkleurig of rood haar en bruine of groene ogen met donkere wenkbrauwen. Kleuren die mooi staan bij een herfsttype, zijn donkere, warme kleuren. Bruine kleding staat u mooi.

Heeft u na het lezen van dit blog ook zin gekregen om een outfit in de perfecte kleurencombinatie samen te stellen? Neem dan een kijkje op de site van Eigen Wijs en kom langs in een van onze winkels.