Welke kleding voor mijn figuur?

Vrouwelijke figuur

Lichaamsfiguren, iedere vrouw heeft er wel eens van gehoord: een zandloper, een peer of een appel. Maar hoe bepaalt u nu welke vorm uw lichaam heeft en wat voor kleding er bij uw figuur past?

Figuren

Om uw figuur te bepalen kunt u het beste voor een spiegel gaan staan, waarin uw volledige lichaam te zien is. Bij het bepalen van uw figuur gaat het om de verhoudingen tussen de schouders, heupen en de taille. Houd wel in gedachten dat lichaamsfiguren een gids zijn en niet iedereen per definitie in één figuur past. Soms kan het zijn dat er sprake is van een combinatie van twee vormen.

Eigen Wijs adviseert over kleding die past bij uw figuur

Appelvorm (of diamantvorm)
Kenmerken van dit figuur zijn brede heupen en volle dijen. Daarnaast bevat deze vorm een hoog zittende maag waardoor er een diamant wordt gecreëerd. Tips bij het kopen van kleding, pronk met uw decolleté. Gebruik hiervoor tops die een hartvormige- of v-hals hebben. Eventueel kunt u ook de aandacht trekken door middel van accessoires rondom uw hals. De Samoon Shawl trekt bijvoorbeeld de aandacht dankzij de verschillende kleuren en is geschikt voor zowel een chique als casual outfit.

Peervorm (of driehoek)
Dit figuur heeft als kenmerk dat de breedte van de borst smaller is dan de breedte van de heupen. Mooi bij deze vorm is dat de taille dient als breeklijn van je lichaam. Zo is een jurk die boven de taille een lichte kleur heeft en onder de taille een donkere kleur geschikt voor de peervorm zoals de Exelle jurk. Ook de pantalons met wijde pijpen zodat uw benen langer lijken van Eigen Wijs passen bij deze lichaamsvorm.

Rechthoek
Kenmerkend voor een rechthoekig figuur, zijn zoals de naam al zegt dat het bovenlichaam de vorm aanneemt van een rechthoek. Het mooiste is kleding die uw figuur ronder maken. Kledingstukken die goed bij dit figuur passen zijn de Frapp kokerrok, tops met vlindermouwen en asymmetrische tops van bijvoorbeeld Open End.

Zandloper
Opmerkelijk bij deze vorm is dat de heupen en de buste een gelijke afstand hebben en de taille goed gedefinieerd is. Bij dit figuur staat een getailleerde jurk van LaStampa of top erg goed. Ook broeken met rechte pijpen zoals van Yesta geven een mooi contrast.

Bent u na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt om uw kleding af te stemmen op uw figuur? Neem dan snel een kijkje in de webshop van Eigen Wijs!