De perfecte bh voor uw cupmaat!

bhmaat

Iedere vrouw draagt tegenwoordig lingerie, maar wist u dat de bh zoals we hem nu kennen nog niet zo lang bestaat? Pas tientallen jaren geleden is de bh uitgevonden zoals we hem vandaag de dag kennen. Vroeger was het namelijk heel normaal om een korset te dragen; ook ondergoed met een open kruis was gebruikelijk. Op die manier was naar de wc gaan met een rok een stuk gemakkelijker.

Echter is het bepalen van uw cup en de maat niet zo eenvoudig. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 80% van de vrouwen de verkeerde bh-maat draagt.

Elomi lingerie

Als een bh te groot is kunt u dat herkennen aan de beugel die open staat of de randjes die niet mooi aansluiten. Soms komt het ook voor dat de bandjes te los hangen. Bij een te kleine bh zit de omvangsband erg hoog en de bandjes te strak. Ook komt het bij een te kleine bh voor dat onder de oksels stukjes huid uitpuilen.

Hoe achterhaal ik mijn bh maat?

Om de perfecte maat te achterhalen dient u eerst de omvang van het lichaam onder uw borsten te meten. Dit kunt u doen met een meetlint. Let wel op dat u het meetlint recht houdt.

Meet vervolgens de omtrek van uw borsten om de cupmaat te achterhalen. Dit werkt op dezelfde manier als het meten van de omvang. Alleen neemt u in deze meting uw borsten mee. Het meetlint mag bij deze meting niet te los, maar ook niet te strak zitten.

Via onderstaande maattabel kunt u de geschikte bh-maat vinden die past bij de uitgevoerde metingen.

cupsize tabel

Een goede bh-maat zit mooi recht bij de omvangsband en heeft gelijke bandjes. Het middenstuk van de bh zit stevig tegen het lichaam maar niet te strak. Ook de cups sluiten naadloos aan op de borsten.

De lingeriecollectie van Eigen Wijs

Bij Eigen Wijs beschikken we over een diverse lingerie collectie van het merk Elomi. De essential collectie bevat basic bh’s in de kleuren wit en zwart. Maar ook printjes zoals onderstaande bh komen terug in deze collectie. Inclusief bijpassende slips, is deze lingerie niet alleen comfortabel maar ook modieus.

lingerieset Elomi

Naast bh’s en slips kunt u ook voor onderjurkjes, shorts en hemden terecht bij Eigen Wijs! Merken zoals RJ Bodywear en Nina von C maken gebruik van de fijnste stoffen voor optimale comfort.

De collectie van Eigen Wijs richt zich op grote maten mode, dit geldt ook voor de lingerie. Zo zijn de bh’s te verkrijgen vanaf cup D en de shorts vanaf maat XL.

Op zoek naar basic lingerie of juist een mooi setje? We staan graag voor u klaar om u te helpen met het vinden van de juiste lingerie! Neem eens een kijkje in onze webshop.