Badmode bij Eigen Wijs

Een kleine twee weken geleden hebben we 2017 afgesloten. Eind december staat vaak in het teken van lekker tafelen met uw familie en vrienden. Het nieuwe jaar is een mooi begin om te starten met uw goede voornemens. Heeft u een lijst gemaakt voor 2018? Vast wel. Een standaard voornemen voor het nieuwe jaar is meer sporten, maar welke sport gaat u dan beoefenen? Laat u door ons inspireren. Ga naar Eigen Wijs en neem een kijkje in de collectie van de badmode. Koop een fijn badpak en duik het water in!

elomi3

Maar waarom is zwemmen zo goed voor u?

Ten eerste is zwemmen goed voor uw conditie. Net als hardlopen is zwemmen een cardiosport. Op het moment dat u twee uur per week de tijd neemt om te gaan zwemmen, zult u binnen enkele weken merken dat u minder snel vermoeid bent.

Ten tweede is zwemmen goed voor al uw spieren. Het is anders dan hardlopen, waarbij u met name uw benen traint. Doordat het water uw lichaam draagt, zult u uw spieren evenwichtig trainen. Hierdoor is de kans dat u uw spieren overbelast ook vrijwel uitgesloten.

Naast het verbeteren van uw conditie en het versterken van uw spieren, zult u met zwemmen ook vet verbranden. Afhankelijk van de intensiteit van het trainen, kunt u wel 500 tot 750 kcal per uur verbranden. Deze hoge verbranding, komt doordat u al uw spiergroepen traint.

Om nog even terug te komen op de kleine kans op overbelasting die zwemmen met zich meebrengt, is zwemmen het in het bijzonder voor de vollere vrouw een geschikte sport. Op deze manier worden uw gewrichten op een andere manier belast dan bijvoorbeeld bij het hardlopen. Indien u al een blessure heeft, kunt u ook gaan zwemmen om zo bezig te blijven en uw herstel te bevorderen. Dit moet u natuurlijk in overleg doen met uw arts of fysiotherapeut.

Bent u al overtuigd en wilt u na het lezen van dit stuk ook een duik nemen in het zwembad? Indien u zwemmen niet zo ziet zitten, zijn er nog andere mogelijkheden in het zwembad, zoals aquagym of waterpolo. Bezoek de webshop van Eigen Wijs en bekijk de collectie met badmode. Veel zwemplezier!